חזרה לתפריט ראשי

 

קוקה קולה

המרכיב העיקרי הוא, כמובן, פעולת השחזור, במקרה זה של בקבוק קוקה קולה, אך למעשה של לא-חשוב-מה. הבקבוק עוזר לייצב בתודעתנו את השחזור, לא כעיסוק ארכיאולוגי תמים, אלא כמשהו השייך לכאן, לעכשיו ולכל מקום... במלאכת השחזור עצמה יש גרויים רבים: העיסוק הכרוך במתח של חשיפת אמת שהיתה ידועה בעבר, הספק שנשאר תמיד ברקע לגבי נכונות הקביעות, המספר הרב של הפריטים שמהווים חלקים משלימים בלתי-מזוהים. כל אלה, אם מעתיקים אותם מתחום הארכיאולוגיה, אל תחומים קרובים יותר, ממשיים יותר, מתגלים כשאלות יסוד או כפחדי יסוד.

הדרך הארכיאולוגית איפשרה את הגישה הקרה, הכמו מדעית, לנושא שמזמין בדרך כלל התבטאויות מאוד אכספרסיביות, וזהו גורם נוסף לטובתה של התערוכה.

שרה ברייטברג.


 

In a series of stunning photographic images, David Frumer presents 13 steps toward the reconstruction of a shattered Coca-Cola bottle. Partaking of, and commenting on the current documentary orientation of much conceptual art. Restorations is, furthermore, a spoof on archeology, from which conceptual artists have borrowed heavily. Each shard of the fluted Coke bottle  quintessential artifact of modern American life, is recorded by Frumer camera; a ruler along the bottom edge of the photo documents the exact length of these beautiful abstract fragments. The black and white close-up of each piece is framed alongside an image of the same segment after it is glued back into place in the bottle under reconstruction.

Kay Walkingstick, Art Forum.


 

חזרה לתפריט ראשי